Van hoogsensitief persoon naar hoogsensitief ouderschap naar hoogsensitief ondernemer

Hoe ontdekte jij dat je hoogsensitief bent?

Veel mensen ontdekken dat ze hoogsensitief zijn op later leeftijd. En dan vallen ineens de puzzel stukken in elkaar. Als kind voelde je je misschien al net dat tikkeltje anders als de meeste kinderen. Volgende dingen zijn vaak herkenbaar:

Voor mezelf waren bovenstaande punten allemaal van toepassing. Alleen werd mij pas duidelijk dat ik hoogsensitief ben rond mijn 32ste door mijn kind als spiegel te hebben.

Gebruik jij je sterke intuïtie of ben je het afgeleerd?

Jammer genoeg leren velen van ons af hun buikgevoel te volgen. Bij mij was dit niet anders. Je leert op school immers voornamelijk logisch redeneren met je verstand. Dus ook mijn verstand nam de bovenhand. Pas toen ik het gelukkige (on)geluk had een narcistische leidinggevende te treffen en mezelf ben tegen gekomen en even heel diep ben gegaan in mijn rechtvaardigheidsgevoel, heb ik terug mijn buikgevoel ontdekt. Een geluk met een ongeluk dus.

Mijn kantelpunt

Het geluk met het ongeluk is mijn kantelpunt geweest. Ik ontdekte opnieuw dat mijn buikgevoel mijn grote kracht is. En mijn buikgevoel besliste om met SAM van start te gaan als oplossing voor het vervelende gevoel van prikkende kleding, vervelende etiketten en schurende naden die de emmer vullen gedurende de dag. Hierdoor voel je je bewust en onbewust heel ongemakkelijk en kan je je talenten en focus minder kan inzetten op dingen die jij echt wil.

Het vervelende gevoel van kleding was er al als kind en ook als hoogsensitief volwassenen blijft comfortabele zachte kleding een absolute must om zich goed te voelen gedurende de dag.

Overprikkeling voorkomen

De juiste kleding zoals SAM zorgt er voor dat je niet door je kleding overprikkeld geraakt. Dit is al geweldig toch? Toch willen we graag verder gaan en verder overprikkeling voorkomen door subtiele accessoires die helpen bij de prikkelverwerking zoals fashionable subtiele verzwaring, bijtjuwelen of fidgets. Op deze manier voorkomen ze dat de stresscurve gedurende de dag blijft stijgen. De accessoires vlakken de stresscurve af en overprikkeling of uitbarstingen worden voorkomen.

Ik denk dat het voor iedereen duidelijk is dat een kind of volwassenen die overprikkeld is of een uitbarsting heeft stopt met leren, zich absoluut niet kan concentreren en veel stress ervaart. SAM zet volop verder in op de ontwikkeling van mooie accessoires voor kinderen en volwassen die ons algemeen welzijn verbeteren.

Hoogsensitief ondernemen

Als hoogsensitief ondernemer is het evident de zaken goed te willen aanpakken. De kleding moet hoogkwalitatief zijn, de werkomstandigheden moeten goed zijn, de aanpak moet zo duurzaam mogelijk zijn.

Bij de zoektocht naar een logistieke partner voor SAM wilde ik graag samenwerken met het maatwerkbedrijf uit mijn gemeente. En geluk had ik, Kaliber uit Herentals zag een samenwerking helemaal zitten waardoor we de afgelopen 3 maanden alles samen hebben voorbereid voor een vlotte overgang.

Met een beetje pijn in het hart ging ik naar Kaliber om de eerste pakjes samen in te pakken. De begeleiding en magazijnier met bijzondere talenten maakte de eerste pakjes klaar in mijn aanwezigheid. Ik kreeg direct een warm gevoel. Het enthousiasme, de goesting en de fierheid waarmee de pakjes werden ingepakt zeiden alles. SAM is in goede handen bij Kaliber. Het is duidelijk dat ze dit echt goed willen doen. Dat maakt loslaten voor mij een stuk gemakkelijker.

Op deze manier krijg ik terug een beetje meer tijd want zoals je misschien zelf ook ervaart als hoogsensitief persoon, kan je heel hard werken en focussen. Je kan ook blijven door gaan en daar schuilt ook een beetje een gevaar en is het belangrijk de signalen van je lichaam te herkennen en erkennen.

Herken je jezelf ook in (delen van) dit verhaal? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Deel ze zeker in de commentaren.

Wil je meer te weten komen over SAM sensory & more? Klik HIER.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter