Over labeltjes en hoog gevoeligheid als ouder en kind

Van kriebelende kleding tot ratelende ruis

Ik hou er niet van om labeltjes op mensen te kleven. Toch ben ik blij dat ik 'mijn labeltje' heb ontdekt om mezelf als persoon en als ouder beter te begrijpen.

'Mijn labeltje' valt dan ook niet echt onder een 'labeltje' maar mag eerder gezien worden als een verrijkende karaktereigenschap. Zo benoem ik het 'hoog-sensitief' zijn liever.

Want dat is het ook. Als hoog-sensitieve persoon heb je gewoonweg een extra paar voelsprieten meegekregen. Dat zorgt er voor dat je situaties extra goed kan aanvoelen. Vooral in de eerste plaats om te voelen hoe iemand zich voelt. Maar stress en tijdsdruk brengen je dan weer helemaal uit balans.

Anderzijds brengen mijn extra voelsprieten me ook veel goeds. Want zo kan ik enorm genieten van lekkere geuren, zachte stofjes en mooie geluiden in de natuur. Dit zal ook bij niet hoog-sensitieve personen zo zijn, alleen beleven wij alles nog net een tikkeltje intenser.

Wat maakt dat je ons 's ochtends niet moet komen overvallen met én de radio aan, én een gesprek proberen voeren én een huilende baby én een ander kind dat nog een vraag heeft. Om dan met een ongelooflijk sterk ruikende parfum een afscheidskus te komen geven terwijl ik mezelf wurm in een kleedje gemaakt uit een harde stof, dat overal spant en een etiketje heeft dat achteraan in mijn nek zit te kriebelen.

Dat is een dodelijke cocktail van kriebelende kleding en ratelende ruis. En dat merk ik ook bij mijn dochtertje. Die floreert helemaal nu ze niet meer naar school hoeft met lange broek, sokken, trui... Maar 's ochtends gewoon een los kleedje kan aan doen, blote beentjes , geen etiketjes in de kleedjes... kortom, voor haar écht genieten.

hoogsensitief kind

'En of ik er dan niet tegenop zie voor mijn dochtertje dat de winter er weer aankomt?' hoor ik je denken. 'Neen, dit keer helemaal niet!'. Want wij ontdekten onlangs 'SAM Sensory Clothing'. Wat écht een godsgeschenk is voor mijn dochter.

Eerst wou ze het niet passen. Dus legde ik alles subtiel en ingepakt als een cadeautje in haar kast. Nieuwsgierig als ze was, begon ze het de volgende ochtend uit te pakken en zélf te passen. Ze was er helemaal weg van!

Kortom, SAM biedt alles wat mijn dochter nodig heeft om de winter te kunnen doorbrengen in alle comfort. Maar ook nu in de zomer is ze blij met de slipjes en tops die voor haar het leven aangenamer maken.

Wat kan het leven toch schoon zijn als je de juiste kleine details ervan ontdekt en plots begrijpt!

(Dit is een eenzijdige blik op 'hoog-sensitiviteit'. Er zijn nog meer facetten die mee spelen. Bovenstaande is een klein deeltje van eigen ervaringen dat ik wil delen).

 

Meer over Annelies Hiel, My Little Pancake, Doula & kindercoach

Ik ben Annelies Hiel. Ik ben mama van Louisa, Ellie en Rosie. Door mijn eigen hectische leven voor mijn moederschap, had ik een enorme nood aan een plaats om tot rust te komen. Ergens waar ik ook terecht kon met mijn vragen over mijn rol als mama maar ook als partner, collega, vrouw… . En waar ik mij in alle rust kon voorbereiden op mijn zwangerschap, bevalling en het ouderschap. Want plots ben je ouder en doe maar. Je wordt overrompeld. En samen met je baby, peuter, kleuter, kind, puber… worstel je er wel door. Maar het loopt niet altijd van een leien dakje. En dat maakt heel wat ouders vaak onzeker en onbegrepen. Vanuit mijn eigen ervaringen, ben ik mezelf gaan verdiepen om ook anderen verder te kunnen helpen en mijn kennis te delen (naast mijn pedagogisch diploma en bachelor communicatiemanagement).

Waarvoor kan je bij My Little Pancake terecht?

Doula

Elke zwangerschap en bevalling zijn uniek. Het brengt heel wat teweeg. En dat zorgt vaak voor heel wat vragen en onzekerheden. Met raad en daad sta ik graag kersverse ouders in spé bij. Alsook na de geboorte. (Zwangerschapsyoga, zwangerschapscursus, geboortebegeleiding, babymassage.) Want een goede begeleiding is van groot belang. Als doula luister ik naar alle vragen en wensen. Samen stellen we een bevallingsplan op. En informeer ik over alle mogelijkheden tijdens de zwangerschap en het geboorteproces.

Kindercoach

Als mama en met mijn kennis als kindercoach ga ik samen kijken met zowel de ouders als het kind naar hoe ik kan helpen met de dagelijkse uitdagingen. We bekijken dit op een holistische manier (het kind in zijn/haar totaliteit) en gaan opzoek naar de achterliggende reden voor bepaald gedrag. Verder help ik bij alle vragen rond opvoeden( ontprikkelen, slapen, eten, …). En reik ik zoveel als mogelijk passende oplossingen aan. ( kinderyoga, essentiële oliën, babymassage…) Ik heb mij verder ook verdiept op vlak van hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, angsten en temperamentvolle kinderen.

Tevens vanuit mijn ervaring in het onderwijs ben ik me gaan verdiepen in het coachen van kinderen en hun ouders die te maken krijgen met faalangst, angst al dan niet op school, slaapproblemen, vragen rond opvoeden, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en temperamentvolle kinderen. Hierbij speelt yoga een belangrijke rol. Zo kan in de tuinkamer terecht voor zwangerschapsyoga, baby-ouderyoga, ouder-kindyoga, yoga voor volwassenen en ouderen. En om het aanbod helemaal compleet te maken, kan je in de tuinkamer ook terecht voor een babymassage.

Voor meer informatie kan je terecht op de facebookpagina en instagram pagina

Contact:

Annelies Hiel

[email protected]

0032 495 92 31 28

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter